KAKO IZGLEDA INTERNET?

Verovatno svakog dana idete na internet, ali da li ste se zapitali kako on zapravo izgleda?

Zahvaljujući Peer1Hosting-u sada postoji aplikacija koja može da vam to i prikaže. Ova hosting kompanija objavila je novu aplikaciju za iPhone, iPad i Android uređaje koja prikazuje 3D interaktivnu mapu i veze između svih mreža koje čine internet.

Koncept mreže je teško objasniti i zbog toga je ova mapa (Map of the Internet) veoma korisna – predstavlja ga na tri jedinstvena načina, od kojih svaki rasvetljava drugi aspekt.

Globalni prikaz predstavlja 22.000 čvorova – čvorišta komunikacije – koji se fizički nalaze na planeeti.

Korisnici aplikacije onda mogu da zarotiraju globus ili zumiraju bilo koju tačku, kako bi našli geografsku lokaciju za razne mreže.

Mrežni prikaz predstavlja centralne čvorove na vrhu sa nekoliko konekcija na dnu. Unutar te podele, aplikacija zatim smešta pojedinačne čvorove pored onih s kojima su najuže povezani. Struktura koja se dobije podseća na strukturu meduze.

Korisnici mogu kliknuti na bilo koji čvor i saznati više detalja o njemu.

Treći prikaz predstavlja promene koje je internet pretrpeo vremenom – od 1994. do danas, pa čak i prognozu kako će izgledati do 2020.

Tu se nalaze i najvažniji datumi u istoriji interneta uključujući i one s nastankom Apple-a, Google-a, Facebook-a i ostalih kompanija.

Peer 1 Hosting tvrdi da nema nameru da profitira od ove aplikacije. Slobodan softver je “naš doprinos ovoj oblasti”, rekao je Rajan Sodi, direktor marketinga te firme.

[separator top=”40″]

Možda Vas više interesuje šaljivi prikaz?  Ljudi iz britanske sitcom serije “The IT Crowd” potrudili su se da to predstave nanjima svojstven, originalan način. Uživajte:)

2017-05-15T14:31:33+00:00