ŠTA SE NA INTERNETU DOGODI ZA JEDAN MINUT?

Neverovatne brojke pokazuju koliko je zapravo čovečanstvo aktivno na Internetu.

minutintel.com

Nova studija koju je sproveo Intel, proizvođač procesora, otkrila je da se u jednom minutu pošalje više od 204 miliona mejlova, preuzme 47 hiljada aplikacija i na kupovinu na Amazonu potroši 83.000 dolara.
Pregleda se oko 20 miliona fotografija i šest miliona Facebook strana i pogleda 1,3 miliona video snimaka na YouTube.“Računari su se transformisali i ušli u živote ogromnog broja ljudi. Najveći uticaj na količinu prenesenih podataka imaju mobilni uređaji.

Slušanje muzike, gledanje video snimaka, preuzimanje fotografija, igranje video igara, ‘osvežavanje’ Twitter statusa – sve te aktivnosti čine saobraćaj na mreži”, objašnjava Kristal Templ iz Intela.

Studija je takođe proučavala kakva je budućnost razmene informacija.

Naime, predviđa da će do 2015. godine broj uređaja biti dvostruko veći u odnosu na broj ljudi na svetu.

To znači da bi nam trebalo pet godina da pregledamo samo video snimke koje korisnici iz celog sveta otvore za jedan sekund.

Intel je paralelno sa rezultatima studije objavio i da radi na novoj mrežnoj opremi koja treba da omogući adekvatno praćenje razvoja saobraćaja.

“Crystal Forest”, kako glasi radni naziv, trebalo bi da poveća performanse i sigurnost na internetu, u skladu sa sve većim saobraćajem.

[highlight color=”eg. yellow”]Šta se sve desi na internetu za jedan minut?

– Pošalje se više od 204 miliona mejlova.
– Širom sveta pogleda se barem šest miliona Facebook strana.
– Presluša se više od 61.000 sati muzike na Pandora.
– Više od 1,3 miliona snimaka pregleda se na YouTube.[/highlight]

2017-05-15T14:31:59+00:00